English Finnish
Julkaistu: 2012-03-20 11:04:31 CET
Componenta Oyj
Pörssitiedote

Componentan hallitus päätti osakeannista ja hybridilainan tarjoamisesta

Componenta Oyj Pörssitiedote 20.3.2012 klo 11.58

Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi, suoraan tai epäsuorasti, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Japanissa tai missään muussa maassa, missä osakkeiden tai merkintäoikeuksien tarjoaminen tai myynti ei ole sallittua.

Componenta Oyj:n (”Yhtiö” tai ”Componenta”) hallitus on 20.3.2012 päättänyt osakeannista (”Osakeanti”), jossa Yhtiö tarjoaa osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta poiketen yleisön merkittäväksi yhteensä enintään 6 250 000 Yhtiön uutta osaketta (”Uudet Osakkeet”). Osakeannin tarkoituksena on Yhtiön taseen ja rahoitusaseman vahvistaminen, joten osakkeenomistajan merkintäetuoikeudesta poikkeamiselle on Yhtiön kannalta painava taloudellinen syy. Päätös osakeannista perustuu yhtiökokouksen 23.2.2012 antamaan valtuutukseen. Merkintähinta Osakeannissa on 3,20 euroa/osake. Uusien osakkeiden merkintäaika alkaa 20.3.2012 klo 12.00 ja päättyy viimeistään 26.3.2012 klo 16.00. Osakeannin ehdot ovat tämän pörssitiedotteen liitteenä.

Osakeannin tuloksesta tiedotetaan arviolta 27.3.2012.

Yhtiö on jättänyt Finanssivalvonnalle hyväksyttäväksi Osakeantiin liittyvän suomenkielisen esitteen, joka julkaistaan merkintäajan alkaessa 20.3.2012. Esite on saatavissa Componentan verkkosivuilla www.componenta.com ja merkintäpaikan verkkosivuilla www.acf.fi sekä Osakeannin merkintäpaikassa Alexander Corporate Finance Oy:ssä ja Componentan pääkonttorissa.

Lisäksi Componentan hallitus päätti 20.3.2012 hybridilainan tarjoamisesta rajatulle joukolle valikoituja sijoittajia (private placement). Lainan määrä on alustavasti 20,0 miljoonaa euroa, mutta ylimerkintätilanteessa lainan määrää voidaan korottaa. Lainan merkintöjen maksamiseen voidaan käyttää Componentan pääomalainojen 2009 ja 2010 sekä joukkovelkakirjalainan 2010 pääomaa. Yhtiö päättää lainan liikkeeseen laskemisesta arviolta 27.3.2012. Hybridilainan liikkeeseenlasku edellyttää, että osakeanti toteutetaan.

Hybridilaina on oman pääoman ehtoinen laina, joka on Yhtiön muita velkasitoumuksia heikommassa etuoikeusasemassa. Hybridilaina luokitellaan konsernin IFRS-tilinpäätöksessä kokonaan oman pääoman ehtoiseksi instrumentiksi ja se vahvistaa Yhtiön omavaraisuutta. Hybridilainan lainaosuuksien haltijalla ei ole osakkeenomistajalle kuuluvia oikeuksia, eikä se laimenna nykyisten osakkeenomistajien omistusosuuksia.

Lainaosuuden haltija on oikeutettu pääomalle maksettavaan korkoon sekä lainan pääoman takaisinmaksuun, mutta Yhtiöllä on oikeus päättää maksun ajankohdasta. Lainalla ei ole eräpäivää. Yhtiöllä on mahdollisuus lunastaa lainaosuudet kokonaan aikaisintaan neljän vuoden kuluttua. Lainan pääomalle maksetaan kiinteää vuotuista korkoa 12,0 % neljän vuoden ajan, jonka jälkeen korko nousee, mikäli Yhtiö ei lunasta lainaa.

Helsinki 20. maaliskuuta 2012

COMPONENTA OY

Heikki Lehtonen

toimitusjohtaja

 

LIITTEET

Osakeannin 2012 ehdot

 

LISÄTIETOJA

Heikki Lehtonen                         Mika Hassinen

toimitusjohtaja                           talousjohtaja

puh. 010 403 2200                     puh. 010 403 2723

Componenta on kansainvälisesti toimiva metalliteollisuuden konserni, jonka tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Turkissa, Hollannissa ja Ruotsissa. Componentan liikevaihto vuonna 2011 oli 576 miljoonaa euroa ja sen osake listataan NASDAQ OMX Helsingissä. Yhtiö työllistää noin 4 700 henkilöä. Componenta toimittaa valettuja ja koneistettuja komponentteja sekä niistä koostuvia vaativia kokonaisratkaisuja asiakkailleen, jotka ovat globaaleja ajoneuvo-, kone- ja laitevalmistajia.

 

 

 

 

RAJOITUKSET

Tämän tiedotteen sisältämä tieto ei ole tarkoitettu julkistettavaksi tai levitettäväksi suoraan tai välillisesti, kokonaan tai osittain, Yhdysvalloissa, Australiassa, Japanissa, Kanadassa tai missään muussa sellaisessa maassa, jossa se olisi laitonta. Tämän tiedotteen sisältämä tieto ei ole tarjous arvopapereiden myymiseksi Yhdysvalloissa eikä tiedotteessa tarkoitettuja arvopapereita saa tarjota tai myydä Yhdysvalloissa ellei niitä ole rekisteröity Yhdysvaltain vuoden 1933 arvopaperilain (United States Securities Act of 1933, muutoksineen) ja sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten mukaisesti tai ellei rekisteröintivelvollisuudesta ole poikkeusta. Arvopapereita koskevaa tarjousta tai mitään sen osaa ei rekisteröidä Yhdysvalloissa, eikä arvopapereita tarjota yleisölle Yhdysvalloissa.

Tämä tiedote ei ole arvopapereiden mahdollista myyntiä tai hankintaa koskeva suora tai välillinen tarjous, eikä arvopapereita myydä alueilla, joilla kyseisten arvopapereiden tarjoaminen tai myynti olisi lainvastaista ennen niiden rekisteröintiä taikka rekisteröintivelvollisuutta koskevan poikkeuksen tai muun kyseisten alueiden arvopaperilakien mukaisen hyväksynnän saamista.

Tässä esitetyt tiedot eivät ole tarjous myydä arvopapereita Iso-Britanniassa. Arvopapereita koskevaa esitettä ei ole rekisteröity eikä rekisteröidä Iso-Britanniassa. Tämä tiedote ei koske arvopapereiden tarjoamista Iso-Britanniassa.

Tämä tiedote on direktiivin 2003/71/EY (direktiivi mukaan lukien kaikki siihen liittyvät implementointitoimenpiteet kyseisessä jäsenvaltiossa, "Esitedirektiivi") implementointitoimenpiteiden mukainen tiedote. Mahdollisen arvopapereita koskevan annin yhteydessä julkistetaan Esitedirektiivin mukaisesti laadittu esite, joka on saatavilla paikoista, jotka ottavat vastaan osakkeiden merkintöjä. Mikäli tämän tiedotteen perusteella katsottaisiin tarjottavan arvopapereita missään Esitedirektiivin implementoineessa Euroopan talousalueen jäsenvaltiossa, tarjous osoitetaan ainoastaan tällaisessa maassa oleville Esitedirektiivin tarkoittamille kokeneille sijoittajille.

Alexander Corporate Finance Oy toimii Osakeannissa ainoastaan Componenta Oyj:n eikä kenenkään muun lukuun, eikä pidä ketään muuta tahoa asiakkaanaan Osakeannin yhteydessä (riippumatta siitä, onko kyseinen taho vastaanottanut tämän tiedotteen). Alexander Corporate Finance Oy ei ole vastuussa asiakassuhteen nojalla kenellekään muulle kuin Componenta Oyj:lle, eikä se anna Osakeantiin liittyviä neuvoja. Alexander Corporate Finance Oy ei anna minkäänlaista suoraa tai epäsuoraa vakuutusta tai takuuta tämän tiedotteen sisällöstä, sen täsmällisyydestä, täydellisyydestä tai minkään sen sisältämän tiedon oikeellisuudesta, eikä mikään tässä tiedotteessa ole eikä muodosta lupausta tai vakuutusta nykyisestä tai tulevasta. Alexander Corporate Finance Oy ei ota mitään vastuuta tiedotteen sisällöstä, sen täsmällisyydestä, täydellisyydestä tai oikeellisuudesta ja sanoutuu irti sovellettavan lain sallimissa puitteissa kaikesta vastuusta, joka sille muutoin voisi tiedotteen johdosta syntyä.


Componenta_osakeannin_2012_ehdot.pdf
tiedote_20032012_componenta_osakeanti_hybridilaina.pdf