Swedish
Publicerad: 2011-12-28 08:15:00 CET
Invuo Technologies AB
Pressmeddelande

Kinnevik ny storägare i Seamless

- Köper upp till 13,1 procent via riktad nyemission

Stockholm, 2011-12-28 08:15 CET --  

Kinnevik blir via dotterbolaget Kinnevik New Ventures ny storägare i Seamless – handlat på NASDAQ OMX First North – via en riktad nyemission. I ett första steg köper Kinnevik 2,3 miljoner aktier motsvarande cirka 9,5 procent av kapital och röster i Seamless, med option att köpa ytterligare 1,0 miljoner aktier motsvarande cirka 3,6 procent av Seamless.

I första steget tillförs Seamless 16,1 Mkr i kapital då emissionskursen är satt till 7 kronor per aktie, vilket motsvarar en premie på cirka 21 procent i förhållande till Seamless genomsnittliga stängningskurs de senaste 30 handelsdagarna. Styrelsen för Seamless anser att teckningskursen om 7 kronor per aktie utgör en marknadsmässig emissionskurs. Vid utnyttjande av optionen – som måste utnyttjas inom ett år från att överenskommelsen ingicks – blir Kinnevik Seamless näst största ägare med 13,1 procent av aktierna. Seamless har för avsikt att genomföra en riktad konvertibelemission till ett helägt dotterbolag som i sin tur ställer ut en option till Kinnevik att förvärva ytterligare 1,0 miljoner aktier till ett pris om 10 kronor per aktie.  

– I Kinnevik med sin entreprenöriella företagskultur och starka förankring både i telekom och e-handel får vi en ägare med förutsättning att bli en stark partner i vår expansion, säger Peter Fredell, koncernchef och storägare i Seamless med 15 procent av aktierna, och fortsätter:

 – Vår redan stabila finansiella grund tillförs nu ytterligare kapital, vilket gör att vi står väl rustade för att kunna göra ytterligare företagsförvärv och därmed fullt ut utnyttja de möjligheter till expansion som ges.

Seamless har under åren haft många beröringspunkter med Kinneviksfären, inte minst tack vare av ett nära samarbete med Tele2 och Comviq.

– Seamless är ett entreprenörsdrivet bolag med nära kopplingar till våra fokusområden, och vi ser potential att växa inom mobila betalningslösningar i snabbväxande marknader, säger Mia Brunell Livfors, koncernchef för Kinnevik.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Fredell, VD Seamless, tel 08-564 878 00, e-post: peter.fredell@seamless.se

 

Om Seamless

Seamless är specialiserat på lösningar för betalsystem för mobiltelefoner såsom överföring av pengar mellan mobiler, betalning med mobil i butik och över internet (Seamless SEQR) och kontantkortsladdning. Seamless transaktionssystem ERS 360° hanterar årligen över 2,4 miljarder transaktioner världen över. Seamless har system för elektronisk kontantkortsladdning och M-handel hos mer än 40 operatörer i 26 länder på tre kontinenter. Seamless startades 2001 och handlas på Nasdaq OMX First North. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm och kontor i Mumbai, Indien, Accra i Ghana samt Lahore, Pakistan.

Certified Advisor: Evli Bank Plc Stockholm, telefon 08 407 80 00

 

 Om Kinnevik

Investment AB Kinnevik grundades 1936 och representerar därmed en mer än sjuttioårig företagartradition under samma grupp av huvudägare. Kinneviks syfte är att bereda vinst till sina aktieägare, i huvudsak genom värdeökning i sin portfölj av tillgångar. Verksamheten omfattar sju övergripande sektorer: papper och kartong, telekom och tjänster, media, online, mikrofinansiering, jordbruk och bioenergi. Kinnevik har länge investerat i utvecklingsländer vilket har gett en betydande exponering mot konsumentsektorer i dessa marknader. Kinnevik söker att aktivt verka genom företagens styrelser.

Kinneviks aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholms lista för stora bolag, inom sektorn finans och fastigheter. Aktien handlas under kortnamnen KINV A och KINV B.  


press KinnevikSeamless .pdf