English Finnish
Julkaistu: 2011-12-19 10:00:00 CET
YIT
Sijoittajauutiset

YIT HANKKI KIINTEISTÖHUOLTOYHTIÖN JEKATERINBURGISSA VENÄJÄLLÄ

Helsinki, 2011-12-19 10:00 CET -- YIT OYJ              SIJOITTAJAUUTINEN            19.12.2011 klo 11.00

 

YIT HANKKI KIINTEISTÖHUOLTOYHTIÖN JEKATERINBURGISSA VENÄJÄLLÄ

YIT-konserniin kuuluva Jekaterinburgissa toimiva asuntorakennusyhtiö YIT Uralstroi on hankkinut 100 prosentin omistusosuuden isännöinti- ja kiinteistöhuoltoyhtiö OOO Upravljajushjaja Kompanija Olimp -yhtiöstä. YIT:llä on omat erilliset rakentamiensa talojen isännöinnistä ja huollosta vastaavat yhtiöt myös Pietarissa ja Moskovan alueella.

Tällä hetkellä Upravljajushjaja Kompanija Olimp vastaa noin 100 000 kiinteistöneliömetrin huollosta. Tavoitteena on lisätä tähän YIT Uralstroin asuinkohteita yli 110 000 m2 seuraavan neljän vuoden aikana. Tällä hetkellä YIT Uralstroilla on rakenteilla yli 1 000 asuntoa kolmessa eri kohteessa.

Olimp-yhtiön hankinta antaa YIT Uralstroille mahdollisuuden tarjota korkealaatuisia palveluita teknisten verkostojen käytössä, kiinteistökohteiden huollossa ja peruskorjauksessa sekä paloturvallisuudessa. Palvelun piiriin kuuluvat asunnot ja yhteiset tilat kuten pysäköintialueet ja lasten leikkikentät. Hissien ja verkostojen häiriötön toiminta sekä tehokas autopaikoitus, vartiointi ja kulunvalvonta voidaan taata jo muuton aikana.

− Mainettaan vaalivalle perustajaurakoitsijalle asuntojen myynti on vain puolet palveluprosessista. Yhtä tärkeää on taata asiakkaalle hyvä myynninjälkeinen palvelu, sanoo YIT Uralstroin pääjohtaja Fjodor Voropajev.

− Isännöintiyrityksiltä vaaditaan yhä enemmän tietoa ja taitoa uuden tekniikan käytössä. Konsernimme on energiatehokkaiden ratkaisujen käytön eturintamassa Euroopassa, ja kun Venäjällä lähitulevaisuudessa tullaan kiristämään energiatehokkuusvaatimuksia, haluamme olla vakuuttuneita siitä, että pystymme varmistamaan kohteidemme tarvittavan energiatehokkuustason. Oma huoltoyritys tarjoaa tähän hyvät edellytykset, jatkaa Voropajev.

Venäjän neljänneksi suurin kaupunki, Jekaterinburg, Sijaitsee Keski-Uralilla. Se on yksi jalkapallon vuoden 2018 lopputurnauskaupungeista sekä vahva kandidaatti vuoden 2020 maailmannäyttelyn isäntäpaikaksi.

Lisätietoja antaa:
Teemu Helppolainen, liiketoimintaryhmän johtaja, Moskova ja Venäjän alueet, teemu.helppolainen@yit.ru, +7 915 316 8216

YIT OYJ

 

Virva Salmivaara
Viestintäjohtaja

 

YIT on merkittävä eurooppalainen kiinteistö- ja rakennusalan sekä teollisuuden palveluyritys. Rakennamme, kehitämme ja ylläpidämme hyvää elinympäristöä Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa Venäjällä ja Baltian maissa. Vuonna 2010 YIT:n liikevaihto oli noin 3,8 miljardia euroa. Konsernin henkilöstömäärä on noin 26 000. YIT:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi

YIT Uralstroi on YIT-konsernin tytäryhtiö Venäjällä Jekaterinburgissa. YIT on toiminut alueella vuodesta 2006 lähtien. YIT Uralstroi rakentaa asuntoja kansainvälisen YIT-Koti -konseptin puitteissa Jekaterinburgissa ja Sverdlovin alueella. YIT Uralstroi on rakentanut kohteet Justas-asuintalon Verhnaja Pyshman kaupungissa sekä Velikolepnaja vosmjorka -asuintalon pysäköintitaloineen Jekaterinburgissa. Tällä hetkellä YIT Uralstroi rakentaa kolmea asuintaloryhmää. www.yitural.ru