English Finnish
Julkaistu: 2011-12-16 08:00:00 CET
YIT
Sijoittajauutiset

YIT OSTAA KYLMÄOSAAMISTA ITÄVALLASSA

Helsinki, 2011-12-16 08:00 CET -- YIT OYJ                 SIJOITTAJAUUTINEN                  16.12.2011 klo 9.00

 

 

YIT OSTAA KYLMÄOSAAMISTA ITÄVALLASSA

YIT Austria GmbH on sopinut kahdesta yritykaupasta Itävallassa. Grazissa YIT ja Michael Pucher ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan YIT ostaa Itävaltalaisen, kylmälaiteratkaisuja ja -palveluita toimittavan P&P Kälteanlagenbau GmbH:n koko osakekannan.  Linzissä YIT ostaa Mario Mayerilta WM Haustechnik GmbH:n. Kauppojen myötä liiketoimintaan kuuluvat työntekijät, asiakkuudet ja palvelusopimukset eri puolilla Itävaltaa siirtyvät YIT:lle. Molemmat kaupat toteutuvat 1.1.2012, mikäli kaikki oikeudelliset vaatimukset täyttyvät.

P&P Kälteanlagenbau GmbH:lla on noin 50 työntekijää ja sen liikevaihto viime tilikaudella oli noin 11 miljoonaa euroa. Yrityksellä on lähes 900 palvelusopimusasiakasta ja se on maan johtavia kylmäyrityksiä keskittyen erityisesti liiketilojen ja myymälöiden kylmäosaamiseen ja hyvään asiakaspalveluun. P&P Kälteanlagenbaun pääkonttori sijaitsee Grazissa ja sen vahvinta toiminta-aluetta on eteläinen Itävalta.WM Haustechnik GmbH on paikallinen ilmanvaihtoratkaisujen toimittaja Linzissä ja sen vuotuinen liikevaihto on noin miljoona euroa.

"Pidämme hankintoja erittäin tärkeänä askeleena strategiassamme. YIT pyrkii kasvattamaan huollon osuutta liiketoiminnassaan sekä laajentamaan palveluvalikoimaansa kattamaan kaikki talotekniset järjestelmät. Kauppojen myötä saamme paljon uusia palvelusopimusasiakkaita sekä työntekijöitä, joilla on laaja kokemus IV- ja kylmätoiminnasta. Yhdistämällä hankittavien yritysten osaamisen YIT:n olemassaolevaan talotekniikka-osaamiseen pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä laajemman kokonaisuuden yhdellä palvelusopimuksella", kertoo YIT Austrian toimitusjohtaja Manfred Simmet.

Lisätietoja:
Karl-Walter Schuster, toimialajohtaja, YIT Building Services Central Europe, +49 172 831 0452
Manfred Simmet, toimitusjohtaja, YIT Austria GmbH, +43 664 830 1945

YIT OYJ

 

 

Virva Salmivaara
Viestintäjohtaja

 

 

Jakelu: Keskeiset tiedotusvälineet, paikallismediat, www.yit.fi

 

YIT on merkittävä eurooppalainen kiinteistö- ja rakennusalan sekä teollisuuden palveluyritys. Rakennamme, kehitämme ja ylläpidämme hyvää elinympäristöä Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa, Venäjällä ja Baltian maissa. Vuonna 2010 YIT:n liikevaihto oli 3,8 miljardia euroa. Konsernin henkilöstömäärä on noin 26 000. YIT:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.

YIT Austria GmbH on yksi Itävallan johtavista kiinteistöteknisten palvelujen, kiinteistöjohtamispalvelujen ja energiansäästöratkaisujen toimittajista. YIT Austrialla on 7 toimipaikkaa sekä yli 600 työntekijää.