English Latvian
Publicēts: 2011-11-24 08:42:36 CET
Grindeks
Padomes/valdes/revidentu izmaiņas

Par izmaiņām AS„Grindeks” vadībā

AS „Grindeks” informē, ka ir saņēmusi „Grindeks” valdes priekšsēdētāja Jāņa Romanovska paziņojumu par valdes priekšsēdētāja amata atstāšanu no š.g. 24. novembra. Jānis Romanovskis nolēmis atstāt uzņēmumu pēc paša vēlēšanās.

Jānis Romanovskis darbu uzņēmumā sāka 2003. gadā kā Finanšu un administratīvais direktors un 2007. gadā kļuva par AS „Grindeks” valdes priekšsēdētāju.

AS „Grindeks” padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans: „Izsaku Jānim Romanovskim lielu pateicību par viņa ieguldījumu „Grindeks” izaugsmē un līdzšinējo darbu! Pēdējo gadu laikā uzņēmumā ir paveikts daudz – realizēti vērienīgi investīciju projekti, pieaugusi „Grindeks” eksportspēja. Esmu pārliecināts, ka uzņēmumā iegūtā pieredze un zināšanas Jānim Romanovskim palīdzēs gūt lieliskus karjeras panākumus arī turpmāk.”

Līdz tālākiem lēmumiem, AS „Grindeks” valde turpina darbu līdzšinējo valdes locekļu – Finanšu un administratīvā direktora Vadima Rabšas un Gatavo zāļu formu ražošanas direktora Lipmana Zeligmana – sastāvā.

 

Par „Grindeks”

„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības 10 valstīs.

„Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu. Šobrīd „Grindeks” ražo 16 aktīvās farmaceitiskās vielas.

Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 50 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija un Nīderlande. 2010. gadā „Grindeks”, saņemot augstāko Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras balvu, tika atzīts par eksportspējīgāko uzņēmumu Latvijā.

Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, uzņēmums pēdējo gadu laikā ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, piecu gadu laikā investējot attīstībā 32,7 milj. latu.

AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā. AS „Grindeks” lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans – 33,29%, Anna Lipmane – 16,69%, „Skandinaviska Enskilda Banken” – 12,42%, „AB.LV Private Equity fund 2010” – 11,38%, „Swedbank” AS Clients Account – 6,87%.

Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv

Sekojiet uzņēmuma informācijai:

Twitter.com/AS_Grindeks; Twitter.com/AO_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; www.draugiem.lv/grindeks

         Laila Kļaviņa
         AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
         Tel.: 67083370, 29256012
         fakss: 67083505
         E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv