English Estonian
Avaldatud: 2011-11-14 15:15:00 CET
Nasdaq Tallinn
Börsiteade

Nordea Bank Finland Plc Eesti filiaal sai NASDAQ OMX Tallinna börsi liikmeks

Tallinn, Eesti, 2011-11-14 15:15 CET -- 14.novembril 2011. aastal otsustas NASDAQ OMX Tallinna börsi juhatus rahuldada Nordea Bank Finland Plc Eesti filiaali taotluse Börsi liikme staatuse saamiseks ja anda talle õigus kasutada kauplemissüsteemi alates 15. novembrist 2011.a. 

Nordea Eesti filiaal on 32.Tallinna börsi liige.

Nordea Bank Finland Plc Eesti filiaali kauplemistähis NASDAQ OMX Tallinna turul on NRDE.


Nordea Bank Finland Plc Eesti filiaal

Nordea Pank Eesti on Soome Nordea Panga filiaal ja kuulub Põhjamaade suurimasse finantskontserni Nordea Bank AB (publ).

Nordea Bank AB finantskontserni kuuluvad Nordea Bank Finland, Nordea Bank Norge, Nordea Bank Sweden ja Nordea Bank Danmark ning kindlustusfirmad Vesta, Livia ja Nordea Life ning pankade liisingu, kinnisvara ja väärtpaberitega tegelevad tütarettevõtted.

Nordea tegutseb kolmes ärivaldkonnas: jaepangandus, äri- ja institutsionaalne pangandus ning varahaldus ja elukindlustus.

Põhjamaades on Nordea kontsernil ligikaudu 10 miljonit klienti ja 1400 pangakontorit. Nordea on 5,1 miljoni e-kliendiga  maailma juhtivaid internetipanganduse ettevõtteid. Nordea aktsia on noteeritud Stokholmi, Helsingi ja Kopenhaageni börsidel.

1999. aasta aprillis loodi kontserni koosseisus Baltikumi ja Poola Regionaalpank, mille osa on ka Eesti filiaal. 1998. aasta sügisel avas uksed esimene kontor Riias ja 2000. aastal laieneti ka Leedusse. Poolas tegutseb Nordea Bank Polska.

Nordea on lisaks Põhjamaadele ning Baltikumile ja Poolale, mida kõike üheskoos loetakse koduturuks, esindatud veel 19 riigis maailmas.

         NASDAQ OMX Tallinn
         Turuteenused
         640 8800