English Estonian
Avaldatud: 2011-11-07 16:27:40 CET
Baltika
Börsiteade

Kommentaar NASDAQ OMX Tallinn teatele

AS Baltika juhatuse kommentaar NASDAQ OMX Tallinn 7. novembri 2011 teatele „Vaatlusmärke lisamine Baltika aktsiatele“.

AS Baltika juhatus ei nõustu NASDAQ OMX Tallinn börsiteates avaldatud väitega, et AS Baltika ei ole teatanud, millised abinõud kavatseb ta võtta tarvitusele, et seltsi netovara suurus moodustaks vähemalt poole aktsiakapitalist.

AS Baltika on avalikustanud, et neljanda kvartali ootuspäraste tulemuste korral on netovara aasta lõpuks taastatud pooleni aktsiakapitalist ning täiendavaid meetmeid ei ole tarvis rakendada. Täiendavad meetmed on tarvis kasutusele võtta üksnes juhul, kui neljanda kvartali tulemused on planeeritust nõrgemad. Neljanda kvartali prognooside muutumisel esitab ettevõtte juhatus seadusest tulenevate täiendavate meetmete tegevusplaani ettevõtte nõukogule ning ettevõte informeerib investoreid nõukogu poolt heakskiidetud tegevuskavast börsisüsteemi kaudu.

ÄS § 331 kohaselt koostab juhatus majandusaasta aruande pärast majandusaasta lõppu. Majandusaasta aruannet auditeerib audiitor pärast majandusaasta lõppemist. NASDAQ OMX Tallinna börsi reglemendi kohaselt avalikustab emitent kvartaalselt oma majandustulemused, kusjuures avalikustatud majandustulemused on auditeerimata. Seadusest ei tulene järeldust, et kui kvartalis on netovara alla lubatud taseme, peab emitent viivitamatult kokku kutsuma erakorralise üldkoosoleku. Sellist järeldust ei saa teha ka antud asjas kohalduvatest äriseadustiku sätetest.

Sellest tulenevalt leiab AS Baltika juhatus, et NASDAQ OMX Tallinn juhatus on 7. novembril 2011 AS Baltika aktsiatele vaatlusmärke lisanud kiirustades ning põhjendamatult.

Maigi Pärnik
Juhatuse liige