English Lithuanian
Paskelbta: 2011-10-03 16:25:51 CEST
Snaige
Pranešimas apie esminį įvykį

AB „Snaigė“ nusprendė padidinti OOO „Techprominvest“ įstatinį kapitalą ir parduoti turimas šios įmonės dalis

Alytus, Lietuva, 2011-10-03 16:25 CEST -- AB „Snaigė“, įmonės kodas 249664610, buveinės adresas Pramonės g. 6, Alytus.

AB „Snaigė“ (toliau – Bendrovė) valdyba 2011 m. rugsėjo 27 d. posėdyje priėmė šiuos sprendimus:

1. Parduoti 100% Bendrovės turimų OOO Techprominvest (toliau – TPI) dalių. Siekiant gauti maksimalią galimą kainą už parduodamas TPI dalis, nurodytą turtą nuspręsta parduoti viešo konkurso būdu. Rengiamo konkurso, kurio sąlygas įpareigotas parengti Bendrovės vadovas, laimėtoju bus pripažintas aukščiausią kainą už parduodamas TPI dalis pasiūlęs konkurso dalyvis. Planuojama, kad TPI dalių pirkimo-pardavimo sandoris bus užbaigtas iki 2011 m. spalio mėn. pabaigos.

2. Padidinti TPI įstatinį kapitalą ne didesne kaip 12 mln. EUR suma, perskaičiuojant galutinę didinimo sumą į rublius pagal oficialų Rusijos Federacijos Centrinio Banko skelbiamą euro ir rublio valiutų santykį įstatinio kapitalo didinimo datai. TPI įstatinis kapitalas ne didesne nei aukščiau nurodyta suma bus didinamas papildomais Bendrovės įnašais, kapitalizuojant visą ar dalį TPI mokėtinos skolos Bendrovei pagal visus ir bet kokius Bendrovės ir TPI esamus ar būsimus susitarimus. TPI įstatinio kapitalo padidinimas bus įvykdytas iki TPI dalių pardavimo.

 Pasak AB „Snaigė“ generalinio direktoriaus Gedimino Čeikos, iki šiol bendrovė bandė parduoti tik įmonės Kaliningrade nekilnojamąjį turtą. „Manome, kad parduoti visą įmonę Kaliningrade bus ir lengviau, ir greičiau, - teigė G. Čeika. „Įsigijęs įmonę pirkėjas ne tik įsigis visą jai priklausantį turtą, bet ir galimybę nieko nelaukus, be jokių papildomų leidimų ir dokumentų imtis verslo.“

 Bendrovė jau seniai stengiasi parduoti 2009 m. dėl rublio devalvacijos ir ekonominio nuosmukio uždarytą gamyklą Kaliningrade. Vien pernai AB „Snaigė“ dėl šios gamyklos patyrė 2 mln. Lt nuostolį.

 Gedimino Čeikos nuomone viešas galimų pirkėjų  konkursas padės gauti maksimaliai didžiausią kainą. O kapitalizuota įmonės skola, tikimasi, padidins potencialių pirkėjų skaičių.

         Generalinis direktorius
         Gediminas Čeika
         +370 315 56206