English Lithuanian
Paskelbta: 2011-09-01 08:01:03 CEST
Apranga
Pranešimas apie esminį įvykį

Dėl pasirašytos franšizės sutarties su viena iš madingos pasaulio avalynės lyderių „Aldo“ grupe

Vilnius, Lietuva, 2011-09-01 08:01 CEST -- Drabužių mažmeninės prekybos rinkos lyderė Lietuvoje ir Baltijos šalyse „Aprangos” grupė pasirašė franšizės sutartį su „Aldo” grupe iš Kanados dėl avalynės parduotuvių tinklo „Aldo” vystymo Baltijos šalyse.

„Aldo” grupė yra viena iš madingos avalynės ir aksesuarų mažmeninės prekybos lyderių pasaulyje. „Aldo” grupė įkurta 1972 metais Monrealyje, Kanadoje. Grupė specializuojasi ryškiausias mados tendencijas atspindinčios moteriškos ir vyriškos avalynės bei aksesuarų gamyboje bei mažmeninėje prekyboje. Šiuo metu „Aldo” grupė valdo apie 1500 parduotuvių 66 pasaulio šalyse – Šiaurės ir Pietų Amerikoje, Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Azijoje ir Afrikoje. Pati „Aldo” grupė valdo 900 parduotuvių (daugiausia JAV, Kanadoje ir Didžiojoje Britanijoje) tinklą, beveik 600 parduotuvių veikia pagal franšizės modelį. Kaip ir kitos stipriausios Amerikos žemyno mados kompanijos šiuo metu, „Aldo” itin aktyviai plečiasi Europoje.

Avalynės tinklo vystymas yra nauja kryptis ir naujas iššūkis „Aprangos” grupės veikloje. Iš viso per 5 artimiausius metus „Aprangos” grupė planuoja atidaryti apie 15 „Aldo” parduotuvių Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje. Pirmosios 3 „Aldo” parduotuvės duris atvers 2012 metų kovo mėnesį Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos prekybos ir pramogų centruose „Akropolis”.

Iš viso „ Aprangos” grupė trijose Baltijos šalyse valdo 119 parduotuvių tinklą: 77 – Lietuvoje, 31 – Latvijoje, 11 – Estijoje.

 „Aprangos“ akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Vilnius vertybinių popierių biržos Baltijos oficialiame prekybos sąraše. Kontrolinis „Aprangos“ grupės akcijų paketas priklauso koncernui “MG Baltic“.

         Rimantas Perveneckas
         „Aprangos“ grupės generalinis direktorius
         (8~5) 2390801
         
         Irma Marcinkienė
         „Aprangos” grupės marketingo direktorė
         +370 686 94312