English Lithuanian
Paskelbta: 2011-05-12 08:00:00 CEST
Lietuvos Energijos Gamyba
Pranešimas apie esminį įvykį

Pranešimas apie parengtas akcinės bendrovės „LIETUVOS ENERGIJA“ ir akcinės Bendrovės LIETUVOS ELEKTRINĖ reorganizavimo sąlygas

Elektrėnai, Lietuva, 2011-05-12 08:00 CEST -- Akcinė bendrovė „LIETUVOS ENERGIJA“ (juridinio asmens kodas - 220551550, teisinė forma - akcinė bendrovė, registruotos buveinės adresas: Elektrinės g. 21, Elektrėnai, Lietuvos Respublika, duomenys apie bendrovę kaupiami ir saugomi VĮ Registrų centro Vilniaus filiale Juridinių asmenų registravimo skyriuje, PVM mokėtojo kodas LT205515515, akcijų emisijos (ISIN) kodas LT0000117681) (toliau - Bendrovė) informuoja, kad 2011 m. gegužės 11 d. Bendrovės valdyba apsvarstė ir pritarė parengtam Bendrovės ir akcinės bendrovės LIETUVOS ELEKTRINĖ reorganizavimo sąlygų projektui. Reorganizavimo sąlygų projektą Bendrovės valdyba parengė vadovaudamasi 2011 m. sausio 19 d. Bendrovės neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimu.

Šių Bendrovės ir akcinės bendrovės LIETUVOS ELEKTRINĖ reorganizavimo sąlygų projekto pagrindu Bendrovė ir akcinė bendrovė LIETUVOS ELEKTRINĖ (toliau – Bendrovės) yra reorganizuojamos Lietuvos Respublikos civilinio kodekso 2.97 straipsnio 4 dalyje numatytu sujungimo būdu, sujungiant reorganizuojamas Bendroves (po reorganizavimo baigsiančias savo veiklą kaip juridiniai asmenys) į Lietuvos energija, AB, kuri pradės veiklą po reorganizavimo ir kuriai po reorganizavimo pereis visas reorganizuojamų Bendrovių turtas, teisės ir pareigos, t.y. nustojusių egzistuoti Bendrovių pagrindu atsiras ir veiklą toliau tęs naujas juridinis asmuo – Lietuvos energija, AB (juridinio asmens kodas Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka bus suteiktas juridinių asmenų registre įregistravus Lietuvos energija, AB, teisinė forma - akcinė bendrovė, būsimas buveinės adresas Elektrinės g. 21, Elektrėnai, Lietuvos Respublika, akcijų emisijos (ISIN) kodas bus suteiktas Lietuvos energija, AB akcijų emisiją įregistravus Centriniame vertybinių popierių depozitoriume) (toliau – Lietuvos energija, AB).

Po Reorganizavimo pasibaigiančios Bendrovės – Bendrovė ir akcinė bendrovė LIETUVOS ELEKTRINĖ.

Bendrovių sujungimas bus vykdomas, jeigu Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka Bendrovių visuotiniai akcininkų susirinkimai priims sprendimą dėl Bendrovių sujungimo, sujungimo sąlygų patvirtinimo ir kitų susijusių klausimų.

Lietuvos energija, AB perims visą Bendrovių ilgalaikį ir trumpalaikį turtą, taip pat ilgalaikius ir trumpalaikius finansinius ir kitus įsipareigojimus, gautinas ir mokėtinas sumas pagal Bendrovių sudarytas sutartis ar kitais pagrindais kylančias prievoles. Lietuvos energija, AB taip pat perims visas kitas Bendrovių teises ir pareigas pagal sandorius bei kitais pagrindais atsiradusias prievoles bei teises ir pareigas kylančias iš kitų Bendrovių sudarytų dokumentų (techninių sąlygų, projektavimo sąlygų ir kt.), išskyrus Bendrovių teises ir pareigas, kurias Lietuvos Respublikos imperatyviomis teisės normomis draudžiama arba kurių negalima perduoti kitam asmeniui reorganizavimo metu. Lietuvos energija, AB taip pat perims visas teises į Bendrovių naudotas licencijas, leidimus bei atestatus (toliau – Licencijos), jeigu teisės aktai numato tokio teisių perdavimo galimybę (toliau aukščiau nurodytas Lietuvos energija, AB perimamas turtas, teisės ir pareigos įvardijami kaip Perduodamas turtas, teisės ir pareigos). Perduodamas turtas, teisės ir pareigos bei visi Bendrovių sandoriai bus įtraukti į Lietuvos energija, AB buhalterinę apskaitą iki to momento, kai Lietuvos energija, AB įgis Licencijas ir kai šios Licencijos įsigalios (toliau – Perdavimo diena). Paaiškėjus Licencijų įsigaliojimo dienai, Perdavimo dieną (t.y. atitinkamą dieną iki Licencijų įsigaliojimo dienos) bus pasirašyti atskiri Perduodamo turto, teisių bei pareigų perdavimo-priėmimo aktai tarp Lietuvos energija, AB ir Bendrovių.

Su Bendrovių reorganizavimo sąlygomis (tame tarpe ir visais jų priedais), po sujungimo tęsiančios veiklą Lietuvos energija, AB įstatų projektu, Bendrovių praėjusių 3 paskutinių finansinių metų finansinių ataskaitų rinkiniais ir metiniais pranešimais, reorganizavimo sąlygų vertinimo ataskaita bei Bendrovės valdybos parengta ataskaita apie numatomą reorganizavimą galima susipažinti nuo 2011 m. gegužės 12 d. iki įvyksiančio Bendrovės visuotinio akcininkų susirinkimo, kuriame bus sprendžiama dėl Bendrovių reorganizavimo sąlygų patvirtinimo ir kitų susijusių klausimų ir apie kurį bus pranešta Lietuvos Respublikos teisės aktuose nustatyta tvarka, pirmadieniais – ketvirtadieniais nuo 7.30 val. iki 16.30 val., penktadienį nuo 7.30 val. iki 15.15 val., adresu: Elektrinės g. 21, Elektrėnai, Lietuvos Respublika. Bendrovių reorganizavimo sąlygomis ir kitais su reorganizavimu susijusiais dokumentais taip pat bus skelbiami Lietuvos Respublikos vertybinių popierių biržoje NASDAQ OMX Vilnius bei Bendrovių internetinėse svetainėse http://www.le.lt ir http://www.lelektrine.lt.

         Jūratė Kavaliauskaitė
         Komunikacijos vadovė
         Tel. +370 619 62019
         El. paštas: jurate.kavaliauskaite@lpc.lt


auditoriaus laiskas ir vertinimo ataskaita.pdf
LEN valdybos ataskaita_LT.pdf
Reorganizavimo salygos su priedais_LT.pdf